Sådan Kombinerer du Street og Minimalisme

Det er sjovest at følge moden, når man gør det på sin egen måde. Hvis man bare kopiere modellerne i modemagasinerne, så er der ikke rigtigt noget personlighed over ens udseende. Tøj skal gerne fremhæve hvem vi er som mennesker, og hvad vi står for. Kopierer man en andens udseende, så er man bare klædt ud, som var det fastelavn. Du har ikke dit tøj på: du ar iklædt en andens tøj, og forsøger at ligne dem. Det kan være helt okay at lade sig inspirere af andre, eller måske endda kopiere dem for en kort stund, for at udvide sin horisont. Målet bør dog altid være, at kombinere alle de elementer du godt kan lide, i dit eget unikke udseende.

Det er dog ikke altid lige let, at kombinere forskellige stilarter. Hver enkelt stil har jo sine egne rødder, og tager udgangspunkt i nogle særlige værdier. Der kan let være karambolage imellem forskellige elementer, og her kræver det et godt øge, at kombinere dem på en fornuftig måde.

En kombination som mange danskere gerne vil opnå for tiden, er en blanding af street og minimalisme. Street stilen er utroligt populær i USA, og den har også taget Danmark med storm, igennem den voksnede hip-hop kultur herhjemme. Samtidig har vi dog en lang tradition her i Skandinavien, for minimalistisk design. Hvis man ønsker at stå ved sine rødder, og signalere et tilhørsforhold til danske værdier, så må man altså finde en måde at kombinere Street og Minimalisme.

Udfordringen ligger i, at de to stilarter kommer fra et meget forskelligt værdisæt. Street handler ofte om at skille sig ud, og have nogle spændende og lettere provokerende detaljer. Minimalisme handler derimod om, at være afslappet og praktisk, og ikke gøre unødigt opmærksom på sig selv. Hvordan i alverden kan man kombinere to verdener, der er så forskellige?

Hvis du har en virkelig god sans for mode, er god til at tænke kreativt, og uendeligt utålmodig, så kan du helt selv finde en måde at gøre det på. Du er bare nødt til at eksperimentere dig frem, og se hvad der virker. Det er dog langt fra alle, der har evnerne, tiden eller tålmodigheden til sådan en lang proces.

Heldigvis er der en genvej: du lader dig bare inspirere af andre, der allerede har haft succes med det. Find en designer eller et mærke, der allerede har haft succes med at kombinere Street og Minimalisme. Her er Samsøe Samsøe et rigtigt godt eksempel: de har gjort det bedre, end noget andet tøjmærke, hvis du spørger mig.

Det kan være en god idé at starte ud med, at købe dit tøj hos Samsøe Samsøe, for at prøve kræfter med den spændende kombination. Efter et stykke tid vil du have bedre føling med kombinationen af Street og Minimalisme, og kan så lade din intuition guide dig til selv at lave kreative kombinationer.