Modeindustrien lever endnu

Den moderne mode opstod i starten af 1800-tallet. Sidenhen har moden fået en stor betydning for identitet og økonomi gennem tiden. Moden kan bruges på mange måder. Men den kan især bruges til at udtrykke sin individualitet og en måde hvorpå, man kan vise hvilken social gruppe, som man tilhører. Denne store industri har selvfølgelig båret præg af de helt store designere.

En af verdens førende modedesignere er en mand ved navn paul smith. Han havde ikke et egentligt bevidst mål om at blive en af de bedste. Det var nærmere tilfældigheder, som skulle føre ham den vej. Paul Smith havde en oprindelig drøm om at blive professionel cykelrytter. Men hans tid på job i et tøjmagasin og en alvorlig skade skulle tage hans karriere andre veje.

Paul Smith og små succeser

Efter den alvorlige ulykke besluttede han sig for at satse på mode i stedet for cykling. Han begyndte at lede en butik i Nottingham. Efterfølgende blev han opfordret til af sin kæreste at starte sit eget. Han brugte hele sin lille opsparing og åbnede i 1970 sin første egen lille butik. Her blev der solgt designs af Paul Smith ham selv. Han havde kun åbent fredage og lørdage.

Han begyndte løbende at tage lektioner indenfor design for at udvikle sig. Paul Smith lancerede sin første kollektion i 1976 og fik åbnet sin anden butik. Siden da har hans udvikling for alvor taget fart. Han har nu i alt lanceret over 12 forskellige kollektioner. Han startede udelukkende med mode til mænd. Nu bliver der både produceret forskelligt tilbehør, sko og modetøj til kvinder.  

Udvikling i modeindustrien

Der er ofte langt fra tanke til handling. Dette gælder især også for udviklingen af modetøj. Samtidig er moden meget foranderlig. Ting kommer på mode, det går af og kommer ofte igen. Paul Smith formåede at lave et tidløst og klassisk design med enkelte specielle detaljer, hvor der er plads til at personalisere sin egen stil.

Moden kan nemlig bruges på mange måder. Man kan gennem tøj og mode udtrykke sig selv og sin personlighed. Samtidig kan moden sige meget om ens kultur på baggrund af ens tøjvalg. Tøj og mode er ikke alt, men det er sjovt at kunne eksperimentere med.